CASE

Dcouplaser

"De MG: hét paradepaardje van MicroStep"

Over Dcouplaser

Dcouplaser in Florennes is gespecialiseerd in het lasersnijden van stalen platen en buizen. Wat zeer lokaal begon, is intussen uitgegroeid tot een firma die actief is in Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Met al meer dan 50 jaar ervaring op de teller hebben ze de nodige kennis, maar ook de juiste automatisaties en machines. Zo beschikken ze over vier lasersnijmachines, vier plooibanken, een lasrobot en sinds kort een MicroStep- plasmasnijmachine.

Bij Dcouplaser zitten ze niet stil. In minder dan 15 jaar gingen ze van een werkplaats van 750 m² naar eentje van 12.000 m². Ze kunnen rekenen op 60 werknemers, waarvan een ploeg van 40 vakarbeiders 24/7 aan de slag is.

Om de groei te faciliteren, hebben ze niet alleen een goede werkplek en een stevige ploeg nodig. Ze investeren ook in efficiënte apparatuur.

Zo kochten ze recent een MicroStep-plasmasnijder met een werkvlak van 12 op 3 meter bij Wouters Cutting & Welding. De MG: hét paradepaardje van MicroStep.

“We kozen voor deze machine vanwege de mond-tot-mondreclame over haar kwaliteiten en omdat ze in België vertegenwoordigd wordt door een betrouwbaar bedrijf waar we op kunnen rekenen”, zegt Frédéric Demarche.

Hun MG beschikt over volgende technologieën:

  • Boren tot 40mm, tappen tot M33
  • Bevel plasmasnijkop, uitgerust met een Kjellberg SmartFocus 400-plasmabron voor het snijden van staaldiktes tot 60 mm
  • Autogeen brander voor het snijden van diktes tot 200 mm
  • Pneumatische markeerder voor het markeren van plaatwerk

Grof geschut. Maar toch springt de machine in het oog met haar dynamisch karakter en knap design. Het portaal loopt op lineaire geleidingen, waardoor de vibraties miniem zijn en de snijresultaten steeds perfect zijn. De MG is gebouwd voor zwaar, industrieel snijwerk, waar de hoogste prestaties, precisie en snelheid essentieel zijn.

Drie personeelsleden kregen een uitgebreide training. Stap voor stap leerden ze alle facetten van de Microstep kennen. Zo maximaliseren ze de output van de machine en minimaliseren ze oponthoud of zelfs fouten.

“We hebben nog geen beroep moeten doen op de onderhoudsdienst van Wouters Cutting & Welding, maar we weten dat we op hen kunnen rekenen”, zegt Frédéric nog.

De keuze voor MicroStep is er ook een die Wouters Cutting & Welding steunt.

“We werken al met MicroStep samen sinds hun start in 1999. Dit Slowaakse bedrijf biedt kwaliteit en zorgt vooral voor de continue ontwikkeling van hun machines, wat ons nog vele jaren succes garandeert“, besluit Nic Wouters.

Meer cases

Op zoek naar snij- of laseroplossing?

Demo in showroom of vrijblijvende afspraak?

Of bel ons op +32 3 475 98 25