Plasmasnijden

Plasmasnijden is een veelzijdige technologie voor het snijden van plaatmetaal, profielen, kokers en buizen. Deze technologie wordt dan ook veelal gebruikt voor onderdelen die nadien gelast worden, zoals metaalconstructie, scheepsbouw en offshore bedrijven. Ook bij materialen waarbij autogeen snijden niet of minder geschikt is, zoals aluminium en roestvast staal, is plasmasnijden een gebruikelijk alternatief. Bovendien is de snijsnelheid bij plasmasnijden vele malen hoger dan bij autogeen snijden.

Voordelen van plasmasnijden

 • Geschikt voor zowel staal, RVS, en aluminium, alsook andere elektrisch geleidende materialen
 • Vlotte snijsnelheid
 • Mogelijkheid tot het snijden van een laskantvoorbereiding (bevel snijden)
 • Geschikt voor een groot bereik van plaatdiktes, afhankelijk van de plasmabron
 • Mogelijkheid voor het snijden van gaten met een minimum diameter gelijk aan de plaatdikte

MicroStep plasmasnijmachines

Voor high end oplossingen en zware productietoepassingen rekenen we op onze MicroStep plasma en autogeen snijmachines

Swift-Cut plasmasnijmachines

Swift-Cut heeft het hun missie gemaakt om kwaliteitsmachines met een hoge snijsnelheid en gebruiksvriendelijke software tegen een lage investeringskost op de markt te brengen. De Swift-Cut plasmanijmachines vormen dan ook de ideale oplossing voor scholen, opleidingscentra en onderhouds- en constructiebedrijven.

Autogeen snijden

Autogeen snijden of branden is een relatief eenvoudig snijproces, waarbij een actief gas samen met zuurstof een vlam vormt en het te verwijderen materiaal simpelweg wegbrandt. Vanwege de eenvoud werd er in het verleden veelvuldig gekozen voor deze technologie. Nu raden we autogeen snijden voornamelijk aan in combinatie met het plasmasnijden, daar de snelheid van plasmasnijden vele malen groter is, maar autogeen snijden dan weer hogere snijdiktes aankan. Daarnaast kan een zuivere autogeen snijmachine wel de geschikte oplossing vormen voor onder meer bedrijven die enkel zeer dik materiaal snijden.

 

Voordelen van autogeen snijden

 • Zeer eenvoudig snijproces
 • Lage investering
 • Geschikt voor staal tot een dikte van 300 mm, of dikker in speciale toepassingen
 • Mogelijkheid voor het snijden van een laskantvoorbereiding (bevel snijden)

MicroStep autogeen snijmachines

Voor onze high end oplossingen en zware productietoepassingen rekenen we op onze MicroStep plasma en autogeen snijmachines.

Waterstraal snijden

Bij waterstraal snijden wordt water onder enorm hoge druk door de snijkop geperst, waardoor het een snelheid bereikt van ongeveer twee maal de geluidssnelheid. Door de inslagenergie van het water op het te snijden materiaal, ontstaat er een mooie dunne snede. Daarmee is waterstraal snijden dé ideale oplossing voor erg nauwkeurig snijwerk. Daarbij kan dun of zacht materiaal gesneden worden met puur water. Voor het snijden van dikker of harder materiaal wordt er een abrasief (zand) toegevoegd.

 

Voordelen van waterstraal snijden

 • Geschikt voor vrijwel alle homogene materialen
 • Hoge precisie en maatnauwkeurigheid
 • Geen warmte beïnvloede zone
 • Hoge kwaliteit snijvlak

MicroStep waterstraal snijmachines

Voor onze high end oplossingen en zware productie toepassingen rekenen we op onze MicroStep waterstraal snijmachines.

Swift-Jet waterstraal snijmachine

Swift-Cut heeft het hun missie gemaakt om kwaliteitsmachines met een hoge snijsnelheid en gebruiksvriendelijke software tegen een lage investeringskost op de markt te brengen. De Swift-Jet snijmachine is dan ook de ideale oplossing voor scholen, opleidingscentra en onderhouds- en constructiebedrijven.

Lasersnijden

Lasersnijden is door zijn grote vormvrijheid en hoge kwaliteit één van de meest toegepaste industriële snijtechnologie. Bij deze technologie wordt een sterk gebundelde lichtbron op het materiaal gefocust. De warmte die daardoor ontstaat, doet het materiaal smelten, waarna het wordt weggeblazen door zuurstof of stikstof.
De keuze voor een lasersnijder wordt veelal bepaald door de vereiste snijkwaliteit. De intensiteit van de lichtstraal maakt het immer mogelijk om uiterst precies te snijden, waardoor er in de meeste gevallen geen nabewerking nodig is. Daarnaast ligt de snijsnelheid van lasersnijden erg hoog, wat het de ideale oplossing maakt voor bedrijven waar hoge productiviteit een hoofdzaak is.

Voordelen van lasersnijden

 • Geschikt voor een groot aantal metalen en niet metalen
 • Hoge snijsnelheid
 • Hoge precisie en maatnauwkeurigheid
 • Hoge kwaliteit snijvlak
 • Kleine warmte beïnvloede zone en daardoor minimale thermische vervorming van het product
 • Mogelijkheid om complexe contouren te snijden

MicroStep lasersnijmachines

Voor lasersnijden rekenen we op de technologie van de MicroStep MSF reeks fiberlaser snijmachines.
Allereerst is er de MSF Compact, die het mogelijk maakt om beperkte afmetingen (tot 3 meter) op een kosten-efficiënte wijze te lasersnijden. Wie met grotere afmetingen werkt, kan vertrouwen op de standaard MSF Pro en de MSF Max voor extreme afmetingen.
Naast het uiterst precies plaat- en buissnijden, kan deze MSF-serie bovendien ook uitgebreid worden met de unieke mogelijkheid tot bevelsnijden.

Lasoplossingen

Naast snijmachines beschikken we over een breed gamma aan oplossingen voor zowel manueel als automatisch lassen.

Voor handmatig lassen adviseren wij u in de diverse lasapparatuur en toevoegmaterialen van Lincoln Electric.

Voor lasautomatisering rekenen wij op de technologie van Pema uit Finland, waarvan we de Benelux importeur zijn. Benieuwd hoe las- en productieautomatisering uw bedrijf kan helpen groeien? Wij adviseren en begeleiden u graag bij uw volgende project.

Filtertechniek - Rookafzuiging

In combinatie met onze snij- en lasoplossingen, bieden we ook diverse oplossingen aan om lasrook en snijrook efficiënt af te zuigen.

Voor het filteren bij CNC-snijmachines werken wij samen met Donaldson Europe. De compacte DFPRO-reeks en veelzijdige DFO-reeks zijn onze meest gebruikte oplossingen. Zij staan garant voor een lange levensduur van uw filters en filterpatronen.

Voor mobiele lasrooktoepassingen, stationaire lasrookfilters met afzuigarmen of compacte lasrookafzuigtafels steunen wij op de filtertechnologie van Lincoln Electric.