CASE

Spimabo

“Financieel behapbaar, en toch doet de machine alles wat ik wil”

Over Spimabo

Spimabo is actief als machinebouwer in tal van sectoren, zoals de voedings-, farma- en ijzerwarenindustrie. Bij Spimabo doen ze alles zelf, van engineering tot machinebouw, inclusief besturing. Hun machines hebben verschillende doeleinden, gaande van grondstofverwerking tot afvulling.

Deze machines bouw je uiteraard niet met de hand. Je moet exact en nauwkeurig te werk gaan, zodat alle onderdelen perfect passen. Spimabo beschikt daarom over een groot machinepark, uitgerust met onder andere een kantbank, frees- en draaimachines & zaag- en boormachines.

Spimabo breidde dat machinepark uit met een CNC-gestuurde waterstraalsnijmachine: de Swift-Jet Pro. Eigenaar Bart Spitters ziet alleen maar voordelen met zijn nieuwste aanwinst.

“Ik ben niet meer afhankelijk van toeleveranciers voor snijopdrachten en kan eenvoudig zelf alle mogelijke materialen snijden. Het geeft me veel meer flexibiliteit en zorgt bovendien voor een uitstekende snedekwaliteit,” aldus Spitters.

“We zochten al langer naar een oplossing voor onze snijwerkzaamheden. Maar als je bijvoorbeeld naar een lasersnijmachine kijkt, is deze wat boven ons budget. Uiteindelijk heeft Wouters ons de Swift-Jet Pro aanbevolen. Een machine die voor ons financieel behapbaar is, maar bovenal eigenlijk alle snijtaken aankan die ik binnen mijn bedrijf uitvoer. Eind vorig jaar zijn we tot een overeenkomst gekomen; begin dit jaar hebben we de eerste producten gesneden,” vertelt de eigenaar.

Met de Swift-Jet Pro haalt Spimabo een veelzijdige machine in huis. Nu kunnen ze rekenen op:

  • flexibiliteit: de waterstraalsnijmachine snijdt door verschillende materialen;
  • snelheid: niet meer wachten op leveringen van toeleveranciers;
  • kwaliteit: door zelf in-house te snijden, hou je controle over de afwerking;
  • eenvoud: een korte training volstond om de machine te leren bedienen.

En dat merken ze ook bij Spimabo.

“Ongeacht of het rvs, aluminium of plexiglas betreft, we laden de tekening van de klant, stellen de benodigde parameters in en snijden het gewenste product in de juiste kwaliteit. Een prima kwaliteit overigens die in vele gevallen ruim beter is dan de kwaliteit bij uitbesteding. Dat komt natuurlijk ook omdat wij rustiger kunnen snijden, wat een positief effect heeft op de snede. Uitbesteden aan derden betekent gewoonlijk twee tot drie weken levertijd. Nu doen we die opdrachten gewoon zelf,” voegt Spitters toe.

Snel grote stappen zetten

Bart Spitters heeft nog geen seconde spijt van de samenwerking met Wouters Cutting & Welding. Het geheim? Een machine die perfect past bij zijn vraagstuk in combinatie met uitstekende service.

“Ze zijn er altijd voor ons. Als er iets niet goed gaat of je weet even niet hoe je een bepaalde opdracht het beste kunt aanpakken, dan bel je even naar Wouters en kun je binnen afzienbare tijd rekenen op een praktisch antwoord. Door deze samenwerking én natuurlijk de machine zelf, heb ik mijn bedrijf – dat ik kortgeleden heb overgenomen van mijn vader – een stukje professioneler kunnen maken,” besluit Spitters

Meer cases

Op zoek naar snij- of laseroplossing?

Demo in showroom of vrijblijvende afspraak?

Of bel ons op +32 3 475 98 25