CASE

Metaalwerken MG

"Ik bespaar handenvol tijd met de Swift-Cut"

Over Metaalwerken MG

Metaalwerken MG is een eenmanszaak die zich specialiseert in metaalconstructies voor zowel particuliere als professionele doeleinden. De ene dag maken ze carports, de andere werken ze aan industriële toepassingen en doen ze onderhoud.

Werk is er altijd genoeg. Efficiënt te werk gaan is dan ook een must om alles op tijd af te leveren. Bij Metaalwerken MG hadden ze twee opties:

  • Platen met de hand zagen en boren
  • Platen in bulk en op de juiste maat bestellen


In industriële omgevingen is er vaak enorm veel tijdsdruk. Als je dan platen met spoed bestelt, stijgen de leverkosten.

De oplossing? Een eigen snijtafel. En die vond eigenaar Gert Martens in de Swift-Cut bij WCW.

“Ik had in het verleden een ponsmachine gekocht, maar daar moest ik tijdens het ponsen bij blijven staan. Nu kan ik een plaat laden op de Swift-Cut en de machine doet de rest.”

“Ik had 3 alternatieven, maar uiteindelijk was de Swift-Cut de meest betaalbare machine die me zekerheid gaf en paste bij mijn situatie.”

Ondertussen gebruikt Gert de Swift-Cut al een tijdje. Hoe verloopt dat?

De machine doet wat hij moet doen. Voor het fijnere snijwerk is een waterstraalsnijmachine nog iets nauwkeuriger, maar voor wat ik doe, heb ik niet noodzakelijk het hoogste niveau qua afwerking nodig (WCW verkoopt ook waterstraalsnijmachines, nvdr). De Swift-Cut Pro plasmasnijmachine is perfect voor constructiebouw alleszins.”

“Een tijdje geleden had ik een technisch probleem. Je kan de tafel manueel bewegen in 3 snelheden: snel, traag of per mm. Die traagste stand bewoog in schokjes, dus belde ik meteen naar WCW. Via TeamViewer zagen ze vanop afstand dat er een update niet helemaal correct was doorgevoerd. Een paar minuten later werkte alles terug naar behoren, dus mijn probleem was bliksemsnel opgelost.”

“Als ik in de toekomst nog eens een snijtafel nodig heb, is Wouters een van de eerste plekken waar ik ga zoeken.”

Meer cases

Op zoek naar snij- of laseroplossing?

Demo in showroom of vrijblijvende afspraak?

Of bel ons op +32 3 475 98 25