CASE

Tentvloeren

"De Swift-Cut geeft ons de snelheid die we misten"

Over Tentvloeren

Tentvloeren is een leverancier van – je raadde het al – zwaarlast-tentvloeren. Met metalen frames en onderhoudsvrij hout creëren ze een stevig en solide product voor een sector waarin tijd van groot belang is.

Maar enkele jaren geleden stootte Tentvloeren op een probleem: lange levertijden voor hun snijwerk. Zeker na de pandemie liepen wachttijden op tot 14 dagen. Ze verloren tijd, en bijgevolg ook klanten.

Dat was een probleem, want Tentvloeren krijgt regelmatig spoedopdrachten vanuit de evenementenbranche.

De oplossing vonden ze op de Technishow in Utrecht.

Daar leerde Peter van Tentvloeren WCW en de Swift-Cut-plasmasnijder kennen. Die maakte indruk, zowel op de beurs als tijdens de demo die volgde.

“Ik heb andere snijmachines bekeken, maar die konden niet dezelfde prestaties leveren als de Swift-Cut. In onze business moet ik specifieke profielen snijden, dus de machine moest aan bepaalde eisen voldoen. De Swift-Cut was de enige die aan deze eisen voldeed.”

Niet veel later installeerden WCW-techniekers de Swift-Cut bij Tentvloeren.

“De installatie en training waren van onschatbare waarde. We kregen niet alleen de standaard uitleg, de techniekers gaven ook tips die van toepassing waren op onze unieke situatie.”

Vandaag gebruikt Tentvloeren de machine veel meer dan oorspronkelijk voorzien. Voor hen is een plasmasnijder meer dan voldoende. Plasma is minder nauwkeurig dan laser, maar wel voordeliger. Bij Tentvloeren werken ze vlotter dan ooit en ze hebben zelfs hun ontwerpproces aangepast. En het contact?

“Het contact met WCW verloopt echt goed. Ik kan steeds met vragen over bediening of eventuele problemen terecht bij een technieker. Die kan zelfs rechtstreeks in de machine meekijken via Teamviewer. Het is die service die me mee over de streep trok om in zee te gaan met WCW.”

Meer cases

Op zoek naar snij- of laseroplossing?

Demo in showroom of vrijblijvende afspraak?

Of bel ons op +32 3 475 98 25