CASE

Hulens Technology

"De training van WCW zorgde ervoor dat we vlot van start konden gaan"

Over Hulens Technology

Hulens Technology ontwikkelt allerlei props voor tv-producties. Keek je naar de Code van Coppens? Of bezocht je het beach house van JOE? Dan zag je hoogstwaarschijnlijk hun werk. Kortom: bij hen kunnen productiehuizen terecht voor specifiek maatwerk.

Een tijd geleden kreeg Hulens een vraag binnen. Ze kregen de opdracht om maandenlang de props voor een tv-programma te maken. Het probleem? Alles moest uit metaal bestaan

Tot daarvoor was metaal snijden iets dat ze met een slijpschijf deden. Of ze bezochten een bevriende firma die een plasmasnijder had.

De oplossing? Een Swift-Cut Pro. Zaakvoerder Dries wist bliksemsnel wat ze nodig hadden. “Ik kijk heel veel video’s van Adam Savage van Mythbusters en van Colin Furze. Die gebruiken dezelfde machine, en die cuts zagen er gewoon goed uit. Zo kwam ik bij WCW uit.”

Op amper een maand tijd had Dries zijn research gedaan en stond zijn Swift-Cut Pro klaar. Twee dagen training later kon het team aan de slag.

“We hebben op zich al een snijmachine voor hout, dus het type machine was niet nieuw. Maar de training zorgde ervoor dat we vlot van start konden gaan. Op voorhand is er altijd de twijfel of je de machine voldoende gaat gebruiken. Want het gaat wel om een mooie investering. Maar ik kan zeggen dat de resultaten volledig binnen de verwachtingen liggen. We gebruiken de Swift-Cut intensief.

Misschien zelfs té intensief. 

“Op een dag ginen we lunchen, maar niemand had vorken voorzien. We hebben toen de Swift-Cut ingeschakeld om onze eigen vorken te maken. En dat werkte goed.”

Zo’n snijmachine bevat veel bewegende onderdelen. En zij die er iets van kennen, weten wat dat betekent.

“Op een dag sneed de Swift-Cut niet meer, maar dat was meteen opgelost. Ik belde met WCW, en via Teamviewer konden zij vanop afstand de machine analyseren. Bleek dat er vuildeeltjes waren die een specifiek onderdeel blokkeerden. Een paar minuten later waren we terug aan de slag alsof er niets aan de hand was.”

Ondertussen gebruikt Hulens de Swift-Cut al een tijdje. 

“Ik denk dat de Swift-Cut bijna dagelijks draait ondertussen. Ik kan de machine aanbevelen aan iedere metaalbewerker. Als ik in de toekomst andere toestellen nodig heb, is WCW zeker een plek waar ik kom kijken.”

Meer cases

Op zoek naar snij- of laseroplossing?

Demo in showroom of vrijblijvende afspraak?

Of bel ons op +32 3 475 98 25