CASE

Efesto

"Ons personeelstekort? Onmiddellijk opgelost"

Over Efesto

Voor alle las- en snijwerken in Biddinghuizen en omstreken kan je terecht bij Efesto. Met een klein team experten zetten ze uw idee om in een afgewerkt product. Efesto levert maatwerk van de beste kwaliteit. En het leveren van kwalitatief hoog snijwerk, resulteert in meer bestellingen.
En daar botste zaakvoerder Daniel op een probleem. Het werk nam toe, maar extra personeel vinden, was geen eenvoudige taak. Dus had hij 2 opties:
  • zoeken naar een nieuwe manier om meer werk gedaan te krijgen;
  • overuren draaien.
Overuren brengen hogere kosten en minder omzet met zich mee, dus dat was niet interessant. Extra personeel vinden is helaas ook niet vanzelfsprekend, want goed personeel is moeilijk te vinden. Toen herinnerde Daniel zich hoe hij op een beurs de Swift-Cut Pro aan het werk had gezien.

“Ik had de Swift-Cut een jaar of 3 geleden op een beurs gezien. Daarna ben ik op zoek gegaan naar meer informatie. Ik kwam in contact met WCW. Daar had ik het gevoel met een specialist te praten, eerder dan met een verkoper, wat heel aangenaam was.

Ik vertrouw vaak op mijn intuïtie, dus mijn beslissing om een Swift-Cut aan te kopen bij WCW was redelijk snel gemaakt.”

Niet veel later stond de Swift-Cut in het atelier van Efesto. Hoe gebruiken ze de machine?

“Vandaag gebruik ik de Swift-Cut vooral voor het iets ruwere werk. Heb ik een klant voor wie een luxueuze afwerking belangrijk is? Dan zal ik dat eerder uitbesteden aan iemand met een lasersnijmachine (WCW levert ook lasersnijmachines, nvdr).

Voor een bedrijf als dat van ons, of eender welk bedrijf tot tien werknemers, is de Swift-Cut perfect. “Toch zeker als je de machine regelmatig gebruikt.”

En kan iedereen dan vlot overweg met de machine?

“Ja, toch wel. Er was sowieso een eerste trainingsmoment vlak na de installatie, maar wat écht een meerwaarde is, is dat ze bij WCW na enkele maanden een tweede training voorzien. Na zo’n eerste opleiding onthoud je lang niet alles. Zo’n extra training zorgt ervoor dat we de machine correct gebruiken. Tot op vandaag heb ik ook geen echte problemen met of vragen over het toestel gehad.”

Meer cases

Op zoek naar snij- of laseroplossing?

Demo in showroom of vrijblijvende afspraak?

Of bel ons op +32 3 475 98 25