CASE

Ton Van Leeuwen Snijwerken

“Een absolute meerwaarde in de huidige markt”

Ton Van Leeuwen Snijwerken

Over Ton Van Leeuwen Snijwerken

Al bijna dertig jaar snijdt Ton Van Leeuwen Snijwerken in Harmelen uiteenlopende producten uit plaatmateriaal voor onder meer de aannemerij en de transportsector. In die periode groeide het bedrijf van een eenmanszaak tot een regionaal gewaardeerde vaste waarde. In hun grote hal staan diverse autogeen en plasmasnijmachines voor verschillende toepassingen. In een tweede hal staat bijkomend een waterstraalsnijmachine.

Steeds meer constructiebedrijven kopen eigen lasersnijmachines. In plaats van rechtstreeks te concurreren met hun eigen cliënteel door zelf te investeren in een lasersnijmachine, besloot Ton Van Leeuwen zich te focussen op dikker plaatmateriaal.

“We merkten de afgelopen jaren dat redelijk wat van ons snijwerk verdwijnt omdat constructiebedrijven steeds vaker een eigen (laser)snijmachine aanschaffen. En dat wordt alleen maar makkelijker en lucratiever aangezien de huidige generatie lasermachines zonder problemen platen met een dikte tot 15 mm kunnen snijden. Willen we dit werk behouden, moeten we concurreren met de machines van onze eigen klanten en dat is geen aanpak die bij ons bedrijf past.” zegt directeur Erwin Werrie.

Als antwoord op de shift in de markt investeert Ton Van Leeuwen in een MicroStep EasyCut. De zesde machine die ze bij Wouters Cutting & Welding aankopen.

“Niet alleen omdat deze machines kwalitatief prima voldoen aan onze eisen, maar zéker ook omdat Wouters altijd een topservice levert. En dat is voor een kleiner bedrijf als wij erg belangrijk. We willen er eenvoudig op kunnen vertrouwen dat we bij vragen, maar zéker bij problemen, zo snel mogelijk een reactie krijgen en het liefst een oplossing.

Net als wij hebben de technici bij WCW geen ‘9-tot-5-mentaliteit’, dus als er écht wat is, staan ze binnen twee uur op de stoep. Enerzijds ben je misschien afhankelijk van één leverancier, anderzijds weet je gewoon dat je met een goede partner samenwerkt en dat je uniformiteit hebt in je machinepark. Waardevol ten aanzien van logistiek, onderhoud en bediening.” aldus Werrie.

Met de MicroStep snijden ze plaatmateriaal van 30 tot 300 mm. Zo kunnen ze nieuw cliënteel aanboren, maar ook bestaande klanten een extra service bieden.

Met 6 branders en 3 gasconsoles heb je heel wat mogelijkheden en werk je ook bliksemsnel. De machine heeft één master branderwagen die volledig autonoom gestuurd is en 5 slave branderwagens die gekoppeld kunnen worden aan de master branderwagen. Deze slave branderwagens worden automatisch op de juiste tussenafstand gekoppeld dankzij het automatisch gestuurde pneumatisch koppelsysteem. Daarbovenop is de software zodanig ingesteld dat je, terwijl de machine snijdt, verder programmeert. Geen onnodige wachttijden dus.

Uiteraard kreeg het team een uitgebreide opleiding om vlot weg te zijn met de machine.

“Op zich verschillen alle machines onderling niet echt van besturing en is deze zelfs vrij eenvoudig. Toch is het goed om het complete snijproces weer eens helemaal vanaf de basis te leren. Sommige dingen vergeet je, soms sluipen er gewoontes in en uiteraard zijn er ook altijd nieuwe zaken die je gewoon eerst even moet weten.”

De levering, installatie en training nam Wouters Cutting & Welding voor hun rekening. En dat is het startsein voor een machine waar ze bij Ton Van Leeuwen jaren productiviteit aan zullen beleven.

Meer cases

Op zoek naar snij- of laseroplossing?

Demo in showroom of vrijblijvende afspraak?

Of bel ons op +32 3 475 98 25