CASE

Real Corporation

"Zekerheid en service. Dat zijn de twee sleutels tot dit succesverhaal."

Over Dcouplaser

Real Corporation uit Sint-Gillis-Waas is al meer dan 50 jaar meester in de staalconstructie en -bouw.  Als erkend aannemer klasse 5 met VCA P(etrochemie) certificatie, bouwt Real Corporation allerlei constructies in de chemie-, petrochemie- en energiesector. 

 Experten verdienen een state-of-the-art machinepark. In hun afdeling plaatbewerking gebruikt Real Corporation al jaren een MicroStep-plasmasnijmachine van Wouters Cutting & Welding. 

Een plasmasnijmachine die ook autogeen snijdt

Sinds kort vertoeft die machine in het gezelschap van zwaarder geschut. Real Corporation koos namelijk voor een extra MicroStep MasterCut plasmasnijmachine, maar bijkomend uitgerust met twee autogeentoortsen, speciaal om dikkere platen te kunnen snijden.

“Naast plasmasnijden tot 40 mm dikte, kan deze nieuwe machine – dankzij twee autogeentoortsen – ook diktes tot wel 200 mm aan“, vertelt Van Puyvelde.

De MicroStep MasterCut van Real Corporation in het kort:

  • bewerkingsoppervlak van 6000 mm x 2500 mm;
  • rechte plasmasnijkop en tweeautogeensnijkoppen;
  • modulair machineframe, met een groot bereik aan mogelijke afmetingen als gevolg;
  • iMSNC 500-sturing, rechtstreeks gekoppeld aan het bedrijfsnetwerk;
  • een 17” TFT-kleurenmonitor met touchscreen voor een vlotte bediening.


Daarnaast beschikt de machine over een
kanaal van 800 mm breed.

“Dankzij die extra ruimte kunnen we met de nieuwe machine ook profielen snijden. Daarvoor is op het bed voor de platen een speciale zone voor profielen voorzien, waardoor in een handomdraai overgeschakeld kan worden.”

Dit gaf de doorslag

Zekerheid en service. Dat zijn de twee sleutels tot dit succesverhaal.

“Onze eerste MicroStep-machine was een aanvulling op een bestaande machine. Met deze nieuwere plasmasnijmachine zagen we al snel de voordelen én degelijkheid van een MicroStep. De oudere, bestaande machine was beduidend slijtgevoeliger. Juist daarom kozen we nu om die te vervangen door een extra MicroStep-plasmasnijmachine met meer mogelijkheden. We zijn ervan overtuigd dat dit een betrouwbare machine is voor de toekomst.” geeft Van Puyvelde aan.

“En uiteraard waarderen we de snelheid en kwaliteit van de service. Dit is een vlotte samenwerking die vele jaren teruggaat en ongetwijfeld nog lang duurt,” besluit hij.

Meer cases

Op zoek naar snij- of laseroplossing?

Demo in showroom of vrijblijvende afspraak?

Of bel ons op +32 3 475 98 25