CASE

PariMetal

"Hét bewijs van service en betrouwbaarheid."

Over PariMetal

Sinds 1994 verrijkt het Limburgse PariMetal de metaalsector. Het bedrijf begon kleinschalig en lokaal, maar al snel werd de focus verlegd richting industrie en bouw.

Door de jaren heen ontwikkelden ze hun specialisatie: dragende structuren voor ruwbouwtoepassingen.

3000 ton staal, verwerkt door 12 doorwinterde arbeiders, is de jaarlijkse output van PariMetal. Niet mis. Daarvoor kijken ze naar hun toegewijde ploeg, maar zeker ook naar het uitstekende werkapparatuur.

“Onze jaarlijkse productie danken we aan de kwaliteit van onze uitrusting in combinatie met de knowhow en professionaliteit die we in huis hebben”, vertelt Jos Paridaans, zaakvoerder van PariMetal.

Een belangrijke machine kochten in 2007: een MicroStep-plasmasnijmachine. Na tienduizenden tonnen versneden te hebben, was het atelier van PariMetal klaar voor vernieuwing.

Na meer dan 16 jaar kwamen ze opnieuw bij Wouters Cutting & Welding terecht.

“De voorbije jaren bewezen wat ons betreft immers een prima service en betrouwbaarheid. En vanzelfsprekend doe je dan vooraf de nodige vergelijkingen, en kijk je ook naar prijzen en dergelijke. Maar deze bleven wat ons betreft toch ondergeschikt aan dat waar het écht op aan komt, en dat is die oerdegelijke machineperformantie, geruggesteund door een 24 op 24 service, die altijd klaar staat wanneer je écht in de problemen zit. Dat is onbetaalbaar.”

PariMetal koos voor een splinternieuwe MicroStep MG plasmasnijmachine. Daarmee halen ze een waar powerhouse binnen. Deze kolos van 15 meter lang en 2,5 meter breed werd uitgerust met een schacht van 1 meter breed. De combinatie zorgt ervoor dat PariMetal platen, maar ook profielen, zonder problemen kan snijden. 

De dragende structuren die PariMetal creëert, bestaan uit dikke stalen platen. Om die diktes tot 50 mm vlot te versnijden, werd de machine uigerust met een Q 3000 plasmabron van Kjellberg. Deze haalt snijstromen tot 300A, onhaalbaar met de oude machine.

En daar stopt het niet, want ze besparen ook handenvol tijd. Waar ze vroeger doorvoeropeningen manueel moesten boren of branden, doet de MicroStep het nu voor hen.

Ten slotte is ook de software een meerwaarde. Die zorgt ervoor dat er meerdere programma’s tegelijk kunnen lopen. Dat maakt snijden en programmeren tegelijk mogelijk, waardoor PariMetal efficiënter werkt.

Meer cases

Op zoek naar snij- of laseroplossing?

Demo in showroom of vrijblijvende afspraak?

Of bel ons op +32 3 475 98 25