CASE

Luyckx

"Het totaalaanbod van WCW gaf de doorslag, zowel prijstechnisch als qua service en bereikbaarheid."

Over Luyckx

Meer dan 70 jaar geleden startten Louis Luyckx en Céline Vermeiren Luyckx: hun bedrijf in bosontginning. Dat was van korte duur, want al snel zagen ze het potentieel van de landbouwsector.

In 1955 begonnen de eerste laswerken. En de rest is geschiedenis. Vandaag is Luyckx een van de belangrijkste nationale distributeurs van machines voor burgerlijke bouwkunde, goederenbehandeling en landbouw.

Vandaag leidt de tweede generatie het bedrijf. Jos Luyckx runt de zaak, samen met zussen Paula en Chantal. En recent botsten ze op een uitdaging.

“Alles wordt zwaarder en omvangrijker, dus kampten we met plaats- en capaciteitstekort. Daarom kozen we ervoor om de volledige afdelingen lasconstructie, engineering en machinebewerking in de nieuwe fabriekshal onder te brengen, zodat we daar volledig autonoom kunnen werken. Een afzonderlijke businessunit, als het ware”, zegt de Jos Luyckx.

“Met het vernieuwde machinepark willen we ook verder automatiseren. De flow binnen die nieuwe entiteit willen we zo nog efficiënter en performanter maken. Een bijkomend pluspunt is dat we dit keer van een wit blad kunnen vertrekken.”

Wouters Cutting & Welding was geen vreemde voor Luyckx. Want in 2012 kochten ze al een MicroStep-snijmachine.

“Het totaalaanbod van Wouters Cutting & Welding gaf toen de doorslag, zowel prijstechnisch als qua service en bereikbaarheid.”

Nu was het vooral belangrijk dat de nieuwe machine beschikte over bevelsnijden. Daarnaast moesten ze in staat zijn platen van minstens 350mm te snijden.

“Zonder aarzelen deden we opnieuw een beroep op Wouters Cutting & Welding”, zegt Jos. “Dit keer kozen we voor de MicroStep CombiCut van 28,5 meter lang en 3 meter breed, aangevuld met twee portalen; één met bevelplasma met Kjellberg Q 4500 plasmasnijsysteem, en een tweede met een autogeensnijkop.”

En daarmee beschikken ze over een geweldige snijmachine. Nu kunnen ze snijden, boren, tappen, buizen en keteldeksels snijden, en nog veel meer.

“Dankzij de stevige constructie en het verhoogde portaal is de machine ook heel geschikt voor zwaar autogeen werk“, zegt Nic Wouters van Wouters Cutting & Welding. “Met autogeen snijden kunnen we materiaaldiktes tot 400 mm bewerken, iets wat we heel vaak doen”, vult Jos aan. “De platen liggen perfect vlak op de machine.”

“We zijn erg tevreden over de directe communicatielijn, het proactieve handelen en de optimale dienst na verkoop die Wouters Cutting & Welding ons biedt”, besluit Jos Luyckx.

Meer cases

Op zoek naar snij- of laseroplossing?

Demo in showroom of vrijblijvende afspraak?

Of bel ons op +32 3 475 98 25