CASE

Lumetal SA

“Nu zijn we én snel én nauwkeurig”

Over Lumetal SA

Sinds 1993 verzorgt Lumetal het meest diverse las-, snij- en constructiewerk voor een breed scala aan klanten in België, Duitsland, Groot-Brittannië en Luxemburg. Op 30 jaar tijd groeide hun kleine atelier van 180 m² uit naar een grote werkplaats van 1.400 m². Hun moderne machinepark en kwalitatief personeel maken voor hen het verschil.

Vroeger beschikte Lumetal over een waterstraal- en een plasmasnijmachine, maar toch miste er iets, zo zegt oprichter Luc Janclaes:

“Met plasma haalden we vaak niet de gewenste nauwkeurigheid. Vooral bij het dunnere rvs-plaatwerk woog dit door. Met de waterjet lukte dit weliswaar, maar dan duurde het proces weer veel te lang. We leefden in feite continu met die twee uitersten en de verplichte keuze tussen nauwkeurig of snel.“

En dat in een sector waar zowel nauwkeurigheid als snelheid troeven zijn. Stilaan groeide het idee om over te schakelen op lasersnijden. De waterjet bleef, maar de plasmasnijder verdween.

Hun nieuwe lasersnijmachine vonden ze bij Wouters Cutting & Welding in de uiterst precieze MSF Compact van MicroStep. Een machine die vlot door zacht staal tot 20 mm snijdt dankzij de IPG laserbron van 4 kW. En dat aan lage operationele kosten en met gemakkelijk onderhoud.

“Het klopt dat er in onze regio voldoende bedrijven zijn waaraan we het lasersnijwerk zouden kunnen uitbesteden, maar toch kozen we voor een eigen laser. Dit in het belang van de autonomie die we erdoor verkrijgen: het versterkt immers onze slagkracht, responstijd en flexibiliteit richting klant. En dat zijn net de aspecten die al sinds de opstart van Lumetal onze reputatie als solide partner hebben gevormd.”

De MSF Compact was voor Lumetal de ideale keuze. Dankzij de uitschuifbare snijtafel neemt de MSF Compact relatief weinig plaats in beslag. Mede hierdoor kon de machine snel worden geïnstalleerd en aangesloten. Een bijkomend voordeel is dat de machine geen opwarmtijd nodig heeft zoals dat bij CO2-lasersnijmachines wel het geval is. Als je de machine aanzet, is ze klaar voor gebruik.

Nog een pluspunt? Lumetal kan zelf kiezen welke software ze voor de machine gebruiken.

“We zijn niet gebonden aan een vast pakket, zoals bij vele andere leveranciers de regel is. Het stuurprogramma is bovendien compatibel met onze softwaresystemen en tekenprogramma’s.”

Een kwalitatieve machine leveren is één ding, maar de service moet van hetzelfde niveau zijn. Nic Wouters van Wouters Cutting & Welding licht toe.

“We zijn niet zomaar een machinewinkel, integendeel. In het belang van de klant dragen we een efficiënte respons met onze eigen servicedienst zelfs heel hoog in het vaandel. Uiteindelijk mag de service binnen het proces van ons cliënteel nooit een operationele bottleneck vormen.“

Het volledige proces, vanaf de bestelling tot de opbouw en indienststelling van de lasersnijder, nam amper 6 maanden in beslag.

“We merkten meteen dat WCW over heel wat knowhow en ervaring beschikt. Dat werd ook duidelijk tijdens de opleiding hier ter plaatse, die in juni plaatsvond.“

Dankzij hun nieuwe machine is Lumetal in staat om verdere opdrachten op te vangen zonder in te boeten aan snelheid of kwaliteit. En dat is waar ze van in het begin voor tekenden.

Meer cases

Op zoek naar snij- of laseroplossing?

Demo in showroom of vrijblijvende afspraak?

Of bel ons op +32 3 475 98 25