CASE

Dulasta

“Perfecte afwerking, ook voor dikke platen”

Over Dulasta Metaalbewerking bv

Dulasta uit Staphorst is al meer dan 25 jaar specialist in groot plaatwerk en het produceren van componenten voor de transportsector, kraanbouw en meer.

Voor groot plaatwerk heb je grote, krachtige machines nodig. Met hun huidige plasmasnijder, een MicroStep MG van 27 meter, kan Dulasta al heel wat snijwerk verzetten, maar in sommige gevallen zijn nauwkeurigheid en afwerking van groot belang. Zeker als je bijvoorbeeld laskanten van hoge kwaliteit wilt snijden.

We gingen in gesprek met René Mulder, hoofd productie bij Dulasta.

“We wisten al snel dat we op zoek waren naar een lasersnijmachine. Die machine kon ons de hoogkwalitatieve afwerking geven die we wilden. Onze zoektocht bracht ons uiteindelijk bij een drietal opties. Eén daarvan was de MSF Pro van MicroStep, uitgerust met een bevel lasersnijkop en 15 kW nLIGHT CFX fiberlaser.”

Met de bevel lasersnijkop kunnen laskantvoorbereidingen gesneden worden tot 45°. In combinatie met de CFX 15 kW bron is het mogelijk om in staal tot een plaatdikte van 25 mm bevel te snijden. Voor het laden en lossen van materiaal is de machine uitgerust met een MicroStep wisseltafel die aanzienlijk de stilstand vermindert en de productiviteit van de machine verhoogt.

“Het is een vrij unieke machine gezien het grote formaat (16 meter lang, 3 meter breed). Dat maakt dat de machine nog niet uitgebreid getest of beproefd was. Gezien we al andere MicroStep-machines kochten én al 15 jaar samenwerken met Wouters Cutting & Welding, hadden we vertrouwen in deze machine. Na een paar uitgebreide demo’s beslisten we om opnieuw te kiezen voor onze vertrouwde leverancier, Wouters.”

Vandaag werkt Dulasta een goed jaar met de MSF Pro.

“Zoals reeds aangehaald is onze machine vrij uniek. Afhankelijk van het materiaal dat we snijden, moeten we de machine anders afstellen. Dat is soms een beetje zoeken, maar met de hulp van Wouters verloopt alles steeds vlot.

Zonder de MSF Pro zouden we dit soort snijwerk moeten uitbesteden. Dat doen we natuurlijk liever niet, want het drijft de kosten voor de eindklant omhoog en zo moeten we de productie uit handen geven. We zijn daarom blij dat we gekozen hebben om te investeren in een eigen lasersnijmachine.

Het is altijd prettig zaken doen met Wouters Cutting & Welding. Als we in de toekomst opnieuw snij-of lasapparatuur nodig hebben, nemen we zeker terug contact op met hen.”

Meer cases

Op zoek naar snij- of laseroplossing?

Demo in showroom of vrijblijvende afspraak?

Of bel ons op +32 3 475 98 25