Plasmasnijden

Plasmasnijmachines behoren tot de meest gevraagde toestellen. Ze zijn iets groffer ten opzichte van waterstraalsnijmachines of lasersnijmachines. Maar ze zijn wel eenvoudig om te gebruiken én vragen relatief weinig onderhoud.

Hoe werkt plasmasnijden?

Kort gezegd ontstaat plasma wanneer je een gas verhit. In dit geval gas dat je snijmachine via een mondstuk naar buiten perst. Eens het daar in contact komt met elektriciteit, creëert de machine plasma. Bijgevolg werkt plasmasnijden alleen op elektrisch geleidend materiaal.

De hitte die daarbij vrijkomt, smelt je metaal. Het gas dat het mondstuk verlaat, blaast vervolgens de gesmolten deeltjes weg.

Waar moet je rekening mee houden bij plasmasnijmachines?

 1. Plasmasnijmachines zijn gebruiksvriendelijk

  Alle snijparameters zitten standaard in je machine. Dat is anders dan bij autogeen, waar je vaker zelf alles instelt.


 2. Geschikt tot 50mm
  Afhankelijk van de plasmabron en het snijmateriaal, snijdt plasma platen tot 50 mm dik. Dikker materiaal vraagt om autogeen of waterstraalsnijden.

 3. Gemakkelijk combineerbaar

  Plasma is gemakkelijk te combineren met andere technieken in één machine. Denk dan aan boren, bevelen, inkjet, …
 4. Onderhoudsvriendelijk
  Plasma is een vrij stabiele stof. Het is ook minder onderhoudsintensief dan laser. Met een jaarlijks onderhoud kom je al ver.
  
 
 5. Lagere nauwkeurigheid

  Plasma snijdt relatief snel, maar minder precies. Voor echte nauwkeurigheid kies je beter voor waterstraal- of lasersnijden.

"We werken efficiënter dan ooit." - Ivens

Ivens | Microstep

Voor opslagtanks tot 18 meter hoog en 50 meter breed heb je een degelijke snijmachine nodig. Lees hier waarom Ivens deze bij ons aankocht.

Lees verder →

Welke plasmasnijmachines vind je hier?

Logo MicroStep

MicroStep

MicroStep is een eerder high-end merk waarmee je alle kanten uit kan gaan. Van kleinere installaties tot complete productielijnen met allerlei innovatieve snufjes. Met meer dan 250 verwezenlijkte projecten achter de kiezen vinden we ook voor jou de perfecte plasmasnijmachine.

Swift-Cut

Swift-Cut is kleiner en budgetvriendelijker dan MicroStep. En vooral zeer gebruiksvriendelijk. Deze machines zie je eerder bij kleinere firma’s waar de snijbehoefte iets lager ligt. Wouters Cutting & Welding is exclusief verdeler van Swift-Cut in de Benelux.