Lasautomatisatie

Je vindt steeds moeilijker goede lassers. Lastig, want het werk moet wel gebeuren. Daarom wapenen de meesten zich tegen dat tekort op de arbeidsmarkt.

Hoe ze dat doen? Op twee manieren.

Efficiëntie vs lasautomatisering

Een eerste oplossing is de lassers die je wel hebt efficiënter te laten werken. Zo verzetten ze meer werk op minder tijd. Daarvoor bestaan manipulators, waarmee je ergonomisch en efficiënt werkstukken bewerkt. Zo’n machines helpen je lasser vrij rond zijn werkstuk te bewegen. Ze bevorderen productiviteit met maar liefst 70%.

De andere oplossing is lasautomatisatie, waarbij je het menselijke element compleet vervangt. Deze machines zorgen niet alleen voor perfecte lasnaden, ze zijn ook bijzonder kostenefficiënt.

Enkele succesverhalen

Singeling | PEMA

Singeling kocht een Skymaster Pro APSi lasmanipulator voor geautomatiseerd PTA-lassen bij Wouters Cutting & Welding. Lees hier hun verhaal.

Lees verder →

Welke oplossingen voor lasautomatisatie vind je bij ons?

Pema: dé referentie in lasautomatisatie

Het Finse Pema is al meer dan 50 jaar een absolute wereldspeler in lasautomatisatie. Wouters Cutting & Welding is exclusief verdeler in de Benelux. Een nauwe samenwerking met Pema garandeert een succesvol verloop van jouw lasautomatisering